0 av 0 för ""

Sweco i final i internationell arkitekturtävling

Nu står det klart att Sweco har gått till final med tre projekt i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival. Det är fjärde året i rad som Sweco deltar i tävlingen som avgörs i höst i Berlin.

När den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival öppnar i Berlin i november kommer Sweco representeras av bostadsområdet Vårvetet i Stockholm, visionsstudien Ge mig era trötta och det vinnande förslaget för Göteborgs nya kulturhus Kulturkorgen.

– Att vi har blivit nominerade med tre projekt i olika kategorier visar på att vi skapar tilltalande arkitektur, men det visar också på den bredd vi har inom vår verksamhet. Att de har blivit utvalda av en tung och välrenommerad jury är ett bevis på att vi har en självklar plats bland de bästa och är också väldigt ärofyllt för våra kunder, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.

Det är fjärde året som Swecos bidrag går vidare till final bland hundratals projekt inskickade av flera av världens mest framstående arkitektkontor. Ansvariga arkitekter kommer att vara på plats i Berlin och presentera sina projekt inför juryn som gör sin slutliga bedömning.

2014 vann Sweco med centralstationen i Linköping.

De nominerade projekten från Sweco är:

Läs mer om World Architecture Festival