0 av 0 för ""

Sweco i topp när studenterna får välja

Sweco prisades som branschbäst i FöretagsBarometern bland högskoleingenjörsstudenterna när Universum Awards ägde rum. I undersökningen rankade civilingenjörsstudenterna Sweco på elfte plats.– Sweco är bland de mest attraktiva arbetsgivarna när det gäller ingenjörsstudenter. Vi är allra attraktivast bland vissa ingenjörsutbildningar som vi prioriterat att synas på, tex samhällsbyggnad, säger Martin Berg som ansvarar för rekrytering på Sweco.

– Det är och kommer att vara mycket tuff konkurrens om studenterna. Inte minst bland ingenjörsstudenter. Det är viktigt att vi kommunicerar att vi är en arbetsplats som erbjuder bra utvecklingsmöjligheter. Vi ger mycket frihet under ansvar och möjlighet till balans i livet. Det är attraktivt, säger Martin Berg.

Varje år frågar analysföretaget Universum studenter på landets högskolor och universitet var de vill arbeta i framtiden. 20 000 respondenter från 30 svenska universitet och högskolor har rankat sina drömarbetsgivare. I undersökningen kan man utläsa att trygghet blivit en viktigare faktor vid valet av arbetsgivare, något som Universum tror har att göra med dagens ekonomiska klimat.

Sweco hamnade även på en topplacering i Career index i samband med en employer branding-mätning där attraktiva arbetsgivare utsetts. Mätningen visar att Sweco hamnar på tredje plats när det handlar om de arbetsgivare som teknologstudenterna helst skickar sina cv:n till.

Läs mer om FöretagsBarometern