0 av 0 för ""

Sweco kniper två platser när de miljömäktigaste listas

Idag släpptes listan över de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige av tidningen Aktuell Hållbarhet. Både Åsa Bergman, vd Sweco Sverige, och Andreas Gyllenhammar, hållbarhetschef, är med på listan.

Varje år listar branschtidningen Aktuell Hållbarhet de 101 mäktigaste personerna som sätter agendan för hållbar utveckling i Sverige. Listan innehåller politiker, näringslivstoppar, forskare och lobbyister som gör sin röst hörd i hållbarhetsfrågor. Åsa Bergman är med för första gången medan Andreas Gyllenhammar varit med på listan tidigare.

– Det är roligt att Sweco kniper två av platserna på årets lista. Jag ser det som ett bevis på att man förstår den viktiga roll som konsulter har för att bidra till hållbar utveckling. Det visar även att vi på Sweco hittat en bra strategi för att maximera våra konsulters hållbarhetskompetens, något som därmed kommer våra kunder tillgodo, säger Andreas Gyllenhammar, hållbarhetschef på Sweco.

Listan toppas av Isabella Lövin, klimatminister (MP) följt av Hans Rosling, professor i internationell hälsa (postumt) och Parul Sharma, ordförande i delegationen för Agenda 2030.

Läs hela listan här