0 av 0 för ""

Sweco nominerat till det internationella belysningspriset – The DALI award

Som ett av fem bidrag från hela världen är Sweco tillsammans med Helvar belysningslösningar nominerat för belysnings-styrningen i Swecohuset i klassen DALI application award.

Priset delas ut den 2 april på den världsledande branschmässan Light & Building 2014 i Frankfurt. Swecohuset uppmärksammas bland annat för sin låga energianvändning och det kreativa användandet av befintligt dagsljus.

– I Swecohuset har våra ljusdesigners arbetat med dagsljus, färg och form för att skapa en vacker och funktionell miljö där människor trivs. Vi är glada över att kunna visa att kreativ ljusdesign i kombination med modern teknik kan skapa en flexibel och hållbar inomhusmiljö, säger Ann-Charlotte Andersson, regionchef i Stockholm för Swecos installationskonsulter.

DALI står för Digital Addressable Lighting Interface och är en ledande internationell standard för belysningslösningar. DALI-systemet möjliggör bland annat att varje ljuskälla i exempelvis en byggnad kan styras individuellt och digitalt, vilket öppnar för stora möjligheter till energisparande åtgärder och variation i uttryck och känsla.

Lars Dahlborg, Ansvarig ljusdesigner, lars.dahlborg@sweco.se

Telefon:+4686955964