0 av 0 för ""

Sweco nominerat till Rödfärgspriset 2014

Bostadsområdet Frösö Ängar, gestaltat av arkitekter på Sweco, är ett av nio uppdrag som blivit nominerade till Rödfärgspriset 2014. Vinnaren utses i oktober i år.

Frösö Ängar är ett bostadsområde i utkanten av Frösö Strandområde, på ön Frösön i Storsjön, Jämtland. Villorna är i två våningar med fasader målade med slamfärg i rött och svart. Tillsammans med Skanska ville arkitekten skapa ett bra boende ute på Frösö Ängar. På böljande vackra tomter var ambitionen att ordna trevliga boplatser med utsikter över kulturlandskapet och Storsjön.

– Vi är stolta över att Frösö Ängar är nominerade till Rödfärgspriset. Med slamfärgade träbyggnader i dagens uttryck har vi gjort ett avtryck i det vackra kulturlandskapet på Frösön. Det ska bli spännande att se vad som händer vid prisutdelningen i oktober! Rösta gärna på vårt förslag, säger Lennart Köpsén, ansvarig arkitekt på Sweco Architects.

Om Rödfärgspriset

Genom tävlingen som arrangeras vart annat år, har Sveriges arkitekter visat hur den urålderliga Falu Rödfärger har en speciell samverkan med modern arkitektur. Det vinnande projekt visar hur färgen kan få den samtida arkitekturen att lyfta.

Läs mer om Rödfärgspriset här

Lennart Köpsén, Ansvarig arkitekt, lennart.kopsen@sweco.se Telefon:+46636855007