0 av 0 för ""

Sweco och Vectura redo att erbjuda infrastruktur i världsklass

Alla villkor kring samgåendet mellan Sweco och Vectura har uppfyllts och affären är genomförd. Nordens ledande teknikkonsult med 9 000 medarbetare står redo att ta sig an nya gemensamma utmaningar.

– Vi är oerhört glada över att affären är klar och att Sweco och Vectura nu tillsammans kan börja skapa morgondagens infrastruktur. Genom att kombinera Vecturas ledande kompetens inom transportinfrastruktur med Swecos ledarposition inom hållbart samhällsbyggande kan vi erbjuda våra kunder de bästa och mest hållbara lösningarna för infrastruktur i Norden, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco.

Vectura är Nordens ledande konsult inom transportinfrastruktur och har en särskilt stark position inom järnvägssektorn i Sverige. Företaget har verksamhet på ett 40-tal orter i Sverige, Norge och Danmark. Vectura bildades 2009 efter en sammanslagning och bolagisering av Vägverket Konsult och Banverket Projektering.

Förvärvet ligger helt i linje med Swecos strategi att konsolidera sina ledande positioner i Norden och växa inom infrastruktur. Vectura kommer att integreras i affärsområdet Sweco Sverige under varumärket Sweco. Integrationen förväntas slutföras runt årsskiftet 2013/2014.