0 av 0 för ""

Sweco på Malmö Garden Show 27-29 maj

Malmö Garden Show premiäröppnar sina portar i morgon fredag i Slottsträdgården. På Sweco har man arbetat in i det sista med sin lite hemliga kinesisk-inspirerade trädgård. Den har formgivits minutiöst av ett team bestående av bland annat en hortonom, landskapsarkitekter, inredningsarkitekter och trädgårdsanläggare.

Sweco har tillsammans med Ahrling&Östinge Trädgårdanläggningar och Splendor Plant tolkat och gestaltat det kinesiska kulturlandskapet för sin idéträdgård. Det valda temat är aktuellt. Kina är ett land där utvecklingen går fort och påverkar övriga världen. Inte minst Swecos relation till landet är både stark och växande med flera uppdrag inom stadsplanering av nya ekologiska städer. Inspirationen låg nära till hands.

–  Trots att Kina och Sverige är så olika finns det mycket som förenar oss. Kärleken till naturen till exempel, berättar Sanna Hultin, hortonom på Swecos arkitektkontor i Malmö. I Kina avbildar man bergen, skogarna och floderna i vackra parker och avskilda trädgårdar. Vi har försökt att skapa en miniatyr av detta, lite berg, lite skog och ett hemligt inre rum där friheten bor, där besökaren kan vänta in sin själ.

Emma Jonasson, landskapsarkitekt på Sweco i Malmö, fick många att engagera sig i sin ursprungsidé och såväl Swecos arkitekter som trädgårdsanläggare hos samarbetspartnern lade sina pannor i veck för att hjälpa till att utveckla idén.

– Samarbetet har betytt väldigt mycket för resultatet och vi har knutit kontakter över gränserna, berättar Emma och tillägger att hon nu har lärt sig en hel del om kinesisk trädgårdskonst också.

En av de stora utmaningarna har enligt Emma och Susanna varit att få till skalan för trädgården. Men de har hittat ett sätt. Vilket det är lämnas till besökarna att upptäcka.

Välkommen att besöka trädgården 27 maj – 29 maj.

Information

Susanna Hultin, susanna.hultin@sweco.se Telefon:+4640167379