0 av 0 för ""

Sweco projektleder en av Nordens största hotellsatsningar

Sweco har anlitats av hotellkedjan Scandic tillsammans med fastighetsägaren Pandox för att projektleda renoveringen av 40 hotell på lika många orter i Sverige, Norge och Finland. Satsningen är en av de största gemensamma hotellsatsningar som upprättats mellan en hotelloperatör och en fastighetsägare i Norden.

– Nordens största hotellrenovering kräver bästa tänkbara projektledning som Sweco står för. En enorm mängd olika aktörer och viljor är involverade i tre länder och allt projekteras samtidigt som vår hotelldrift är igång. Det kräver spetskompetens som Scandic, Pandox och Sweco står för, säger Martin Creydt, Affärsutvecklingschef på Scandic.Med renoveringarna förstärker Scandic den informella hemkänslan på hotellen där fokus ligger på gästernas behov och trivsel hela vägen från parkering, reception, lobby och konferens till hotellrum. Fler sociala mötesplatser skapas och de 40 hotellen med 4 000 rum får ny inredning och design som möter framtidens behov.

– Det här är ett fantastiskt projekt att leda, säger Elisabeth Stuart, Projektchef på Sweco. Att koordinera tidplan, budget, omfattning och processer för ett så stort projekt där allt från renovering av hotellen till Scandics nya designkoncept och varumärkesbyggande finns med känns väldigt roligt.

Renoveringarna har påbörjats under våren och Scandics hotell i Gävle, Helsingborg, Karlstad och Backadal i Göteborg står redan klara och är bokningsbara. Samtliga hotell kommer att vara upprustade i december 2014. Totalt satsas 1,6 miljarder svenska kronor på att uppgradera och utveckla befintliga Scandic-hotell.