0 av 0 för ""

Sweco stöder utställning om Stockholm

På torsdag öppnar utställningen Stockholm on the Move på Färgfabriken i Liljeholmen. Utställningen fokuserar på Stockholms tillväxt utifrån stadens infrastruktur. Sweco är samarbetspartner i projektet och har varit med i processen från första början.

– Vi valde att bli samarbetspartners till Stockholm on the Move eftersom utställningen handlar om brännande frågor som innefattar precis det vi jobbar med, frågan om hur infrastruktur samverkar med det sociala livet och utvecklingen av staden, säger Daan Cedergren, regionchef på Swecos arkitektverksamhet i Stockholm.

Utställningen tar olika grepp på framtiden med infrastrukturen som grund och är Färgfabrikens största satsning någonsin. Förutom Sweco stöds den av en rad kommuner, myndigheter, organisationer och andra företag.

De som är med i samarbetet kommer även att delta i seminarier och andra aktiviteter under den tre månader långa utställningstiden. Medarbetare från Sweco har varit engagerade i utställningen från de första idémötena och workshopsen fram till att utställningen öppnar på torsdag.

I programmet från Färgfabriken uppges att:

”Stockholm on the Move är en plats och ett tillfälle för Stockholmsregionens invånare att engagera sig och där delaktigheten blir en möjlighet att påverka framtidens storstad.”

Vernissage för utställningen 22 november kl 17.

Invigning kl 18.00 av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Läs artikel om utställningen i DN 20/11

Läs mer på Färgfabrikens hemsida