0 av 0 för ""

Sweco tar silver i Årets Bygge 2015

I veckan tillkännagavs vinnaren av Årets Bygge 2015. Två projekt som Sweco varit delaktiga i, Norra Länken i Stockholm och Skandionkliniken i Uppsala, hamnar på en andra plats.

I måndags den 23 mars ägde Årets Bygge-galan rum på Cirkus i Stockholm, där två projekt som Sweco arbetat med tog silver; Skandionkliniken i Uppsala och Norra Länken i Stockholm. För Skandionkliniken har Sweco ansvarat för projekteringsledningen och i Norra Länken har vi arbetat med anläggningskonstruktioner, väg, mark, trafiklösningar, berg- och geoteknik, vatten och avlopp, landskaps- och vägarkitektur samt ansvarat för det konstnärliga konceptet i tunneln.

Galan är ett tillfälle för branschen att mötas och under dagen bjöds det på föreläsningar av bland annat bostads- och stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan. Vinnaren av Årets Bygge 2015 blev ombyggnaden av Rådhuskvarteret i Kristianstad.

Priset Årets Bygge delas ut årligen av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst med syfte att visa på det bästa byggsektorn har presterat inom kvalitet, projektsamordning, ekonomi och form under 2014. Totalt var 20 projekt nominerade till årets pris, varav Sweco varit delaktiga i sex av dem.