0 av 0 för ""

Sweco tilldelas platinastatus som leverantör av FME

FME, Feature Manipulation Engine, från Safe Software är ett kraftfullt program för att bearbeta geografiskt data. Sweco, som har mer än tio års erfarenhet av FME-teknologi, har nu som första företag i Skandinavien tilldelats platinastatus som partner och leverantör av verktyget.

– Sweco har gång på gång visat uppfinningsrikedom och innovationsförmåga vid problemlösning åt kunder med hjälp av FME-teknologi. Lösningarna har sparat Swecos kunder många timmars hårt arbete och stora kostnader, samt varit en stor inspiration till andra partners och kunder runtom i världen. Vi ser med spänning fram mot vad som händer de kommande tio åren, säger Dale Lutz, grundare och vd för Safe Software.

Ett aktuellt exempel på FME-teknologins breda användningsområde är projektet Blockholm, där Sweco integrerade hela Stockholms landdata i datorspelet Minecraft. Ett verkligt koordinatsystem kopplades till modellen och FME möjliggjorde också uppdatering av informationen i realtid.

Högsta partnernivån

Platinastatus är den högsta partnernivån, som ställer krav på att leverantören ska kunna tillhandahålla certifierade konsulter och specialiserade utbildare. Det är bara en handfull leverantörer i världen som nått platinastatus status tidigare.

Relaterade information

Läs mer om FME

Läs mer om Blockholm – ett nytt Stockholm i Minecraft