0 av 0 för ""

Sweco toppar listorna som bästa arbetsgivare

Resultaten av undersökningarna Karriärbarometern och Ingenjörsbarometern som släpptes i dagarna pekar åt samma håll, att Sweco ligger i topp som en av de mest attraktiva arbetsgivarna bland teknikkonsulterna. Sweco placerar sig som enda teknikkonsult på topp-tio listan i Ingenjörsbarometern och etta respektive trea bland högskoleingenjörer och civilingenjörer i Karriärbarometern.

Sweco klättrar fyra placeringar från föregående års Karriärbarometer, som varje år genomförs av företaget Universum. Undersökningen riktar sig till målgruppen ”Young Professionals” – yrkesverksamma som arbetat mellan ett och åtta år. 9759 professionals ingår i undersökningen. Bland ingenjörerna är teknikkonsulterna de stora vinnarna, medan de mer traditionella ingenjörsföretagen tappar i attraktivitet, ser Universum i sin analys.Ingenjörsbarometern är ytterligare en undersökning som kartlägger Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Resultatet baseras på svar från drygt 11 000 yrkesverksamma ingenjörer och 900 studenter. Google toppar fortfarande listan liksom föregående år, följt av ABB och Apple. Sweco placerar sig på nionde plats som enda teknikkonsult på topp-tio listan. Bakom mätningen står Sveriges Ingenjörer och Ny Teknik.

— Det är väldigt roligt att Sweco har blivit uppmärksammat för sitt arbete inom employer branding under det senaste året. När vi tittar på de olika rankingarna som genomförs varje år ser vi att Sweco klättrar från år till år och blir attraktivare som arbetsgivare. Ingenjörerna värderar utvecklingsmöjligheter högt vilket vi erbjuder på Sweco. Att arbeta med hållbar samhällsutveckling är också attraktivt hos ingenjörerna, något vi gör varje dag, säger Martin Berg, Human Resources Business partner på Sweco.

Läs mer om undersökningarna och rankingarna:

Karriärbarometern

Ingenjörsbarometern

För mer information, kontakta Martin Berg, martin.berg@sweco.se, telefon:+4686956614