0 av 0 för ""

Sweco välkomnar årets traineer

För ett år sedan fick Sweco in rekordmånga sökande till det årliga traineeprogrammet. I år har antalet till de åtråvärda traineeplatserna ökat ytterligare och Sweco nästan dubblade antalet sökande till 2200.

– Det stora intresse kan bero på att vi har synts mycket på högskolor och universitet. Vi har på senare tid gjort fler satsningar och provat nya spår för att nå studenterna. Vårt traineeprogram har även fått större uppmärksamhet tack vare traineebloggen som många följer, säger Anna Hultquist på HR, ansvarig för traineeprogrammet.

Traineeprogrammet har i år förbättrats utifrån återkopplingen som görs efter varje avslutat program, bland annat har vissa delar flyttats om och bytt plats.

– Feedbacken vi får från våra traineer är oerhört viktig för oss. Genom återkopplingen kan vi hela tiden förbättra programmet så att deltagarna får ut mer av det, säger Anna Hultquist.

De sexton utvalda talangerna, elva kvinnor och fem män, inledde traineeprogrammet med en uppstartsträff efter sommaren för att därefter börja det nio månader långa programmet. Traineerna får nu tillfällen att skapa värdefulla kontakter och få en ordentlig inblick både i branschen och i olika arbetsroller. I samband med diplomeringen nästa sommar ska traineerna presentera sina projektarbeten.

Läs mer Swecos traineeprogram

Anna Hultquist,  anna.hultquist@sweco.se telefon:+4686965144