0 av 0 för ""

Sweco vinner internationellt pris för BIM-projekt

Sweco vann första pris i kategorin ”Innovation in Rail and Transit” på Be Inspired Awards som nyligen avslutades i Amsterdam.

Priset gick till Swecos insatser inom Building Information Modeling (BIM) vid Trafikverkets järnvägstunnelprojekt Projekt Hallandsås.

– Det känns fantastiskt att vinna och första priset bekräftar att Sweco håller högsta internationella nivå inom BIM för infrastruktur. Nyckeln till denna framgång tror jag mycket beror på att vi lyckats omvandla våra innovativa BIM-metoder till betydande effektiviseringar avseende kvalité, tid och ekonomi i praktiken, säger Daniel Ahnsjö, BIM-strateg Projekt Hallandsås och gruppchef på Sweco.

Be Inspired Awards har delats ut sedan år 2004 och bakom priset står mjukvaruleverantören Bentley.

Byggnadsinformationsmodellering (BIM) är en teknisk lösning som har förändrat byggindustrin de senaste åren. Sweco har arbetat med BIM sedan metoden först kom till Sverige och har en gedigen erfarenhet inom området. Med hjälp av BIM går det att skapa en digital modell av en byggnad som innehåller all relevant information i ett byggprojekt. Den tredimensionella modellen låter dig visualisera design och funktionalitet, förutsäga kostnader, undvika kollisioner och analysera klimat och prestanda. Allt långt innan första spadtaget är taget. 

Se även: http://www.bentley.com/en-US/Corporate/Be+Inspired+Awards+Event/rail+and+transit.htm


Daniel Ahnsjö, daniel.ahnsjo@sweco.se
Telefon:+4686951365