0 av 0 för ""

Sweco visar spjutspetsdesign i Hongkong

När Business of Design Week (BODW) slår upp sina dörrar i Hongkong den 1 december, är Sweco en av deltagarna med både talare och monter på plats. Mässan anses vara en av Asiens viktigaste internationella mötesplatser för innovativ design. Då Sverige i år har valts till partnerland blir det stort fokus på de medverkande svenska företagen.

Sweco kommer att delta som en del i den svenska utställningen, med en egen monter samt i flera seminarier där några av de mest framstående projekt inom arkitektur, hållbar stadsplanering och stadsodling kommer att presenteras. Flera arkitekter kommer att medverka i seminarierna, en av dessa är Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

– Eftersom vi sedan länge har stor internationell närvaro, framförallt på den asiatiska marknaden, är det naturligt för oss att delta på BODW i Hongkong. Både våra föreläsare och utställningen kommer bland annat att fokusera på vår erfarenhet och förmåga att arbeta med banbrytande design och integrerade tekniska lösningar, säger Jan Mattsson.

Ytterligare en av Swecos arkitekter som ska delta på BODW är Anna Hessle, chef for kinaverksamheten på Sweco Architects. Anna som också kommer att vara en av talarna, är ansvarig arkitekt för ett nytt uppmärksammat stadsutvecklingsområde i Colombo, Sri Lanka.

– Projekten i Asien är ofta mycket större i omfattning än här hemma och har därför en enorm påverkan på miljön. Vi måste vara visionärer och tänka nytt när det handlar om att planera och bygga nya samhällen som vi ska leva i under lång tid, säger Anna Hessle som kommer att inrikta sin föreläsning på den nya stadsdelen i Colombo, Sri Lanka.

I Swecos monter kommer besökarna att kunna ta del av företagets eget prisbelönta huvudkontor i Stockholm, det omtalade vertikala växthuset där Sweco samarbetar med Plantagon, samt den nya stadsdelen i Colombo, Sri Lanka. Dessutom visas några av projekten från Swecos femtonåriga verksamhet i Kina och svenska exempel som passivhus-förskolor i trä.