0 av 0 för ""

Swecohuset utvalt som ett av Sveriges främsta hållbara byggprojekt

Swecohuset i Stockholm är ett utav tio projekt som kommer att representera svenskt kunnande inom hållbart byggande på World Sustainable Building Conference (SB14) i Barcelona den 28-30 oktober.

World Sustainable Building Conference anordnas vart tredje år med fokus på hållbart byggande. Konferensen är en möjlighet för länder att visa upp projekt samt byta kunskap och erfarenhet med varandra. Sweden Green Building Council, Formas och Boverket kommer att tillsammans visa upp tio svenska bygg- och stadsutvecklingsprojekt på SB14 och marknadsför på så sätt Sveriges kompetens i ämnet. Dessa kommer att visas upp i tre kategorier: Ombyggnad, Nybyggnad och Stadsdelsprojekt.

Sweco och AMF Fastigheter nominerade tillsammans Swecohuset i Stockholm till kategorin Ombyggnad. Projektet är ett av de tio vinnande bidragen som kommer presenteras i Barcelona.

– Genom att arbeta med dagsljus, färg och form har vi skapat en vacker och funktionell miljö där människor trivs. Ett bevis på att teknik och låg energianvändning går utmärkt att kombinera med en kreativ ljusdesign, säger Lars Dahlborg, ansvarig ljusdesigner på Sweco.

Juryns motivering för Swecohuset: Långtgående miljöambitioner – en ombyggnad med långtgående miljöambitioner. Lyckats förvandla en konventionell kontorsbyggnad till modern och ljus inomhusmiljö genom radikala grepp och energi och miljö i fokus. Projektet har visat att det är möjligt att också en ombyggnad trots stora utmaningar kan uppnå Miljöbyggnad Guld.

Läs mer om SB14 och de tio projekten

Relaterade nyheter 

Swecohuset tog silver i det internationella belysningspriset – The DALI Award (2014-04-08)

Miljöpris till Swecohuset och AMF Fastigheter (2012-10-19)

Lars Dahlborg, lars.dahlborg@sweco.se, Telefon:+4686955964