0 av 0 för ""

Swecos arkitekter i Malmö ritar restaurang åt Sveriges mästerkock

I helgen invigdes Namu, en ny restaurang på Landbygatan 5 i Malmö som arkitekter på Sweco står bakom. Ägaren är ingen mindre än Jennie Walldén, vinnaren från tv-programmet Sveriges Mästerkock 2013.

Tillsammans med sin man Jonas, har mästerkocken Jennie Walldén öppnat restaurangen Namu, som i helgen slog upp sina portar för allmänheten. Swecos arkitekter i Malmö har utformat restaurangen som ger plats åt cirka 100 gäster. Maten som serveras är en fusion mellan koreanskt och svenskt, något som även återspeglas i inredningen.

– Vi har använt oss av en skandinavisk design som bas, men med inspiration från Korea. Detta ger exempelvis varma träslag, jadekulören och den koreanska sittningen som influenser i inredningskonceptet. Uppdraget har varit jättekul, det är inte varje dag som vi får möjlighet att följa kundens resa från start till mål, säger Sofie Karlsson, ansvarig arkitekt på Sweco i Malmö.

Uppdraget har inneburit att vara ett stöd genom hela processen, från första skiss, att välja och rita möbler och vägledning genom byggprocessen, till färdig restaurang. Att valet föll på Sweco beror på att Jennie Walldén tidigare besökte restaurang Fabriken i Malmö, som även den är gestaltad av samma arkitekter.