0 av 0 för ""

Swecos arkitekter tar hem tung vinst på World Architecture Festival

I hård internationell konkurrens tog kulturhuset Kulturkorgen i Göteborg hem vinsten i sin kategori på World Architecture Festival (WAF) i Berlin. Även Swecos projekt Ge mig era trötta uppmärksammandes under dagarna då det tilldelades hedersomnämnande.

– Det är ett stort erkännande att den internationella juryn väljer Kulturkorgen bland alla bidrag, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet. WAF är en viktig arena där världens arkitekter möts, och att vinna första pris i sin kategori i ett sammanhang som detta är betydelsefullt för oss som arkitektföretag.

Projektet är ett resultat av en vunnen arkitekttävling för utformningen av Göteborgs nya kulturhus i stadsdelen Bergsjön. Kulturkorgen är utformad av Swecos arkitekter i Göteborg, genom ansvarig arkitekt Margareta Diedrichs. På World Architecture Festival tävlade projektet i kategorin Framtida projekt – Kultur och presenterades av Margareta Diedrichs och Cecilia Rossing.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vårt projekt uppmärksammats bland 16 andra internationella uppdrag i sin kategori. Det är särskilt roligt eftersom Kulturhuset i Bergsjön kommer betyda mycket för hela Göteborg och Bergsjön. Vår vision är att skapa en byggnad och en intressant publik utemiljö som erbjuder en mångfald av möjligheter och som gör kulturen till en naturlig del av människors vardagsliv. Den skall vara välkomnande, inspirerande och färgstark, säger Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt på Sweco.

Förutom Kulturkorgen tilldelades Swecos projekt Ge mig era trötta hedersomnämnande i kategorin Framtida projekt – Tävlingar under WAF. Projektet fick tidigare under hösten ta emot WAFX Prize.

World Architecture Festival är en årlig arkitekturtävling som samlar världens arkitekter. I år tävlade över 500 projekt i 34 kategorier.


Magareta Diedrichs och Cecilia Rossing

Läs mer om World Architecture Festival 

För mer information kontakta
Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet, jan.mattsson@sweco.se , tfn. 08 522 952 65

Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt på Sweco, margareta.diedrichs@sweco.se, tfn. 031 62 77 36