0 av 0 för ""

Swecos Helmer Palmgren utsedd till årets betongkonstruktör

Igår gick Betonggalan av stapeln och vi gratulerar Helmer Palmgren som vann priset som årets betongkonstruktör för sitt arbete med forskningsanläggningen ESS.

European Spallation Source, ESS, i Lund ska bli en världsledande tvärvetenskaplig forskningsanläggning, baserat på världens mest kraftfulla neutronkälla. Ett stort uppdrag som spänner över flera av Swecos discipliner och kompetenser. Helmer Palmgren har lett konstruktionsarbetet i Swecos uppdrag och tog igår hem priset som årets betongkonstruktör.

– Det känns fantastiskt roligt att få bli årets betongkonstruktör! Det är en uppmuntran som verkligen glädjer mig. Alla i mitt team har varit mycket entusiastiska och gjort ett grymt bra jobb. Jag hade förmånen att få hjälpa dem på vägen, säger Helmer Palmgren.

Helmer var en av tre som var nominerade till priset och juryns motivering löd:

Med sin gedigna erfarenhet och kunskap, i kombination med sin innovativa sida, har Helmer Palmgren drivit och lett konstruktionsarbetet, så att man kunnat uppfylla de extremt höga krav som ställs på betongkonstruktionerna i den nya forskningsanläggningen ESS i Lund, en anläggning som starkt kommer att bidraga till att lösa många av de vetenskapliga gåtor vi fortfarande brottas med.

Om ESS

ESS är en av de största satsningarna inom forskningsanknuten infrastruktur på global nivå. Forskningsanläggningen ESS kommer att möjliggöra framtida forskningsgenombrott inom medicin, material, miljö och elektronik. Det europeiska samarbetsprojektet har stor betydelse för Sverige och för svensk och internationell forskning, samt även för Skåne som region och Lund som stad.

Läs mer om Swecos uppdrag

Besök ESS websida