0 av 0 för ""

Swecos Maria Gårdlund vinner Guldhuset 2015

Maria Gårdlund, vd för Swecos samhällsanalys- och strategiverksamhet, utsågs igår till vinnare av Guldhuset 2015, en årlig utmärkelse för framgångsrikt ledarskap. Maria vinner priset för sitt engagemang och för att hon på ett lyhört och positivt sätt tar tag i svåra frågor.

Syftet med priset är att stimulera utvecklingen av ledare inom samhällsbyggnadssektorn genom att lyfta fram förebilder som representerar olika slags ledarskap i företag och projekt. Prisutdelningen ägde rum igår på Ledarskapsdagen på Chalmers. Maria tilldelas Guldhuset för att hon har fokus på de stora utmaningarna inom samhällsbyggnadssektorn och på ett positivt sätt tar tag i svåra frågor, som utvecklar medarbetarna och bidrar till nöjda kunder.

– Jag brinner för samhällsutveckling och vår verksamhet där jag tagit mig an de förändringsarbeten som legat framför oss. Men det jag gjort hittills är ingen enmansshow, utan ett resultat av alla kompetenta medarbetare i vår verksamhet. Jag är stolt över att dela det här priset med dem, säger Maria Gårdlund.

Juryns motivering

Juryns motivering lyder:

Maria Gårdlund sätter, i sin ledarroll för Sweco Strategy’s framåtblickande verksamhet, fokus på de stora utmaningarna inom samhällsbyggnadssektorn. Hennes djupa engagemang och förståelse för att bygga en företagskultur vid förvärv och integration, har framgångsrikt byggt upp en väl sammanhållen och lönsam organisation. Som ekonom i en ingenjörstät koncern tar hon orädd och på ett lyhört och positivt sätt tag i svåra frågor, som utvecklar medarbetarna och bidrar till nöjda kunder.

Om priset

Guldhuset delas ut av Centre for Management of the Built Environment (CMB), i samarbete med Byggherrarna, tidningen Byggindustrin, Fastighetsägarna, Svenska Teknik&Designföretagen och Sveriges Byggindustrier. Priset tilldelas en person som under flera år har utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare.

Fotograf: Peter Widing