0 av 0 för ""

Publicerad: 2012-06-18

Swecos projektledare fick ”The Cube” på plats

Kanske har du sett eller läst om den nya restaurangen på Kungliga Operans tak? ”The Cube” som den kallas bjuder på kulinariska höjdpunkter över sommaren. Sweco har jobbat med bygg- och projektledningen kring det minst sagt spektakulära bygget.

Att arbetet varit utmanande kan Fredrik Gustafsson, projektledare på Sweco, skriva under på. Att få paviljongen på plats på taket till Kungliga Operan, mitt i city, på kort tid har varit tufft. En tydlig projektledning har varit nödvändig för att få allt att flyta.

– Det har varit en salig blandning av mycket trafik, tillfälliga avstängningar, montage på hög höjd och inte minst en massa turister överallt. Men nu är den på plats, säger Fredrik Gustafsson på Sweco.

– Bakgrunden till uppdragets upprinnelse är kontakter via Swecos arkitekter och deras arbete med den svenska paviljongen i Shanghai, säger Markus Hansen på Sweco.

Sweco har bistått den italienska platsledningen från Nüssli och dess underentreprenörer med bygg- och projektledning. Beställare är Absolute Blue som är ansvarig för den övergripande projektledningen och genomförandet för projektet. Arkitekt för projektet är PARK Associati och Studio FM Milano står för den grafiska designen.

Här kan du läsa mer:
”The Cube by Electrolux” är öppen från den 18 juni. http://www.electrolux.se/Cube/Stockholm/