0 av 0 för ""

Swecos Saira Alladin – förebild inom jämställdhet

Swecos medarbetare Saira Alladin blev utvald till en av de tre främsta förebilderna och drivande krafter inom jämställdhet i energisektorn när Årets kraftkvinna 2017 korades på Myntkabinettet i Stockholm.

Energiministern Ibrahim Baylan var på plats och delade ut priset till vinnaren, som detta år blev Pia Brantgärde Linder, chef för ABB:s verksamhet High Voltage Products i norra Europa.

Saira är regionchef och här berättar hon mer om arbetet med jämställdhet.

Hej Saira och grattis till en topplacering! Hur känns det?

– Det känns jättebra! Det är en ära att få bli nominerad till Årets Kraftkvinna 2017 och att hamna i topp tre känns riktigt stort.

Varför blev du utsedd till en av de tre främsta?

– Både jag och vinnaren Pia sitter på ledande operativa roller och vi har gjort konkret skillnad i en organisation när det gäller att skapa en mer jämställd arbetsplats. Det handlar om att synliggöra de kvinnor som finns i branschen och att lyfta fram förebilder. Ju fler kvinnor som är verksamma i branschen desto fler kvinnor kommer vågar ta steget. Där har vi som ledare, både kvinnor och män, ett stort ansvar. Vi måste skapa förutsättningar för de unga tjejerna att utvecklas till att ta mer ledande befattningar. Sedan är det viktigt att vi tar oss tid och visar unga tjejer i tidig ålder vilket kul och spännande jobb vi har!

Priset Årets kraftkvinna har instiftats av nätverket Kraftkvinnorna för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energisektorn, för att bredda rekryteringsbasen och locka fler till energibranschen.