0 av 0 för ""

Topplacering för Sweco när ingenjörer rankar drömarbetsgivare

Sweco är en av landets mest attraktiva arbetsgivare bland yrkesverksamma ingenjörer. Det visar Universums Karriärbarometer och Sveriges Ingenjörers rankning, Ingenjörsbarometern, som båda släpptes nu i dagarna.

Karriärbarometern genomförs varje år av företaget Universum. I år har 24 000 yrkesverksamma akademiker fått ranka sin drömarbetsgivare och Sweco placerar sig på andra respektive tredje plats bland högskoleingenjörer och civilingenjörer.

Sveriges Ingenjörer gör en parallell undersökning där cirka 13 000 ingenjörer i Sverige får rösta fram de mest attraktiva arbetsgivarna. Sweco är, precis som förra året, enda teknikkonsult på topp-10-listan och placerar sig på en åttonde plats.

– Vi är mycket stolta och glada över de här placeringarna. Att Sweco än en gång når en topposition i de här sammanhangen ser vi som en bekräftelse på vårt målmedvetna arbete att skapa en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare kan trivas och utvecklas. Ett starkt arbetsgivarvarumärke är en prioriterad fråga för oss som också lägger grunden för vår långsiktiga tillväxt, säger Britt Olin, employer branding-ansvarig på Sweco.

Läs mer om undersökningarna här:

Karriärbarometern 2014

Ingenjörsbarometern 2014

Britt Olin, HR Sweco Sverige britt.olin@sweco.se Telefon:+46104845354

Martin Berg, HR Sweco Sverige martin.berg@sweco.se Telefon:+4686956614