0 av 0 för ""

Trefaldig vinst för Sweco

Förra veckan gav ett ordentligt prisregn för Sweco som tog hem tre prestigefyllda utmärkelser. Årets Miljöbyggnad från SGBC, Betonggalans pris Ung och tung, samt Betonggalans Miljöpris.

Hagaborgsskolan – Årets Miljöbyggnad
Under konferensen Building Sustainability SGBC14 delade Sweden Green Building Council ut priser för att belöna fastighets-, stadsutvecklings- och anläggningsprojekt som under det gångna året har varit föredömen för branschen. Priset i kategorin Miljöbyggnad gick till Hagaborgsskolan, (se bild ovan) som är gestaltat av Swecos arkitekter.

Hagaborgsskolan fick utmärkelsen tack vare ”sitt imponerande arbete med att nå de högsta nivåerna i certifieringssystemet. Detta för att skapa en hållbar miljö för lärande där man slipper astmaproblem, allergier och dåligt dagsljus.”

– Det är roligt att vi nått så bra resultat och att det uppmärksammas nationellt. Vi är stolta över att ha varit en del av det team som skapat såväl goda lärmiljöer som en hållbar arkitektur, säger Charlotta Andersson, ansvarig arkitekt.

David Johansson – Betonggalans pris Ung & tung
David Johansson, SwecoBetonggalans pris Ung & Tung gick till David Johansson på Sweco i Stockholm, med motiveringen: ”En nytänkande och innovativ konstruktör som utvecklar hamn- och anläggningsbyggandet i Sverige.”

– Att vinna är såklart väldigt smickrande, men framför allt ett kvitto på att det jag gör är bra. Som ung och oerfaren i byggbranschen där just erfarenhet är en värdefull faktor kan jag ofta känna att jag är ute på djupt vatten, men en sådan här uppskattning stärker självförtroendet och inspirerar till att ta mig an än större utmaningar, säger David Johansson.

Rosenborg 3 – Betonggalans Miljöpris
På Betonggalan i Stockholm gick Årets Miljöpris till projektet Rosenborg 3, med motiveringen: ”Hypermoderna kontorslokaler med mycket hög profil och världens första gröna företagsobligation”. Även detta projekt är gestaltat av Swecos arkitekter.

– Miljöpriset är ett tungt pris och en ära att få. Ett bra samarbete över alla discipliner och tydliga målsättningar som alla kämpat för att nå, tror jag är framgångsreceptet, säger Jonas Hällgren, handläggande byggnadsingenjör.

Betonggalan är arrangerad av tidskriften Betong och priser i flera kategorier delas ut under tillställningen.