0 av 0 för ""

Vinnare utsedd för mest hållbara stad i SimCity Challenge

Bidraget Telia Metropol utsågs igår till vinnare i SimCity Challenge, den interaktiva och digitala stadsbyggnadstävlingen. Deltagarna tävlade om att skapa den mest ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara staden. Tävlingen är ett samarbete mellan Telia, Sweco och Electronic Arts (EA).

Linköpingsbon Daniel Estenberg stod som vinnare på prisutdelningen som ägde rum igår, 17 oktober. Juryn föll för att Daniel har byggt en stad med en väl utbyggd kollektivtrafik, cykelbanor längs vägnätet, en långsiktig och hållbar energiförsörjning samt en bra blandning av bostäder, affärslokaler och industrier.

Juryn består av representanter från Telia, Sweco och Electronic Arts (EA). Alla inkomna tävlingsbidrag utvärderades utifrån Swecos kriterier för vad som utmärker en hållbar stad.

– I vårt dagliga arbete med stadsplanering ger vi på Sweco förutsättningar för långsiktig hållbarhet. Vi tror att SimCity kan skapa en ökad medvetenhet och intresse för stadsplanering och vi hoppas att spelet även kan bidra till ökad insikt kring den viktiga balansen mellan ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, säger Mats Hermansson, regionchef för samhällsbyggnad på Sweco.

Om SimCity

I dataspelet SimCity skapar spelarna virtuella städer med samma problem och frågeställningar som i verkliga städer. Spelarna har tagit sig an globala utmaningar som utsläpp, jakten på förnybara resurser och naturkatastrofer, varför spelet lämpar sig väl för en stadsbyggnadstävling där hållbarheten står i fokus.

Se filmen om de tre bästa bidragen

För mer information, kontakta: Mats Hermansson, Regionchef, mats.hermansson@sweco.se, telefon:+4686956565