0 av 0 för ""

Vinnare utsedd i Swecos studenttävling ”Sustainable soda machine”

Vinnaren heter Mikael Olsson och är förstaårsstudent på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH i Stockholm. Tävlingen arrangerades under Swecos arbetsmarknadsdagar mellan november 2010 och april 2011 där landets studenter fick lämna in sina bästa idéer för hållbara genvägar i samhället.

Mikaels idé handlade om att ta tillvara nattkyla för att sedan kunna svalka sommarstugan dagtid med hjälp av en värmeväxlare. Första pris är en intervju för ett sommarjobb på Sweco.

Grattis Mikael! Hur kom du på idén?

– Tack! Den föddes en kväll förra sommaren då jag låg och inte kunde somna på grund av hettan i vår sommarstuga i Eskilstuna. Eftersom temperaturen utomhus på natten var låg och temperaturen på dagen var hög, funderade jag om man inte kunde ta tillvara denna kyla som uppkom på natten.

Var hittade du information om tävlingen?

– Jag träffade Sweco på LAVA som är Samhällsbyggnadsprogrammets egen arbetsmarknadsdag i Stockholm.

Hur märker man av Sweco på KTH?

– Förutom att många studenter går omkring med sina Swecoväskor träffade jag personer från Sweco under insparken i höstas. Där fick jag en bra bild av hur det kan vara att jobba som konsult och jag tyckte det skapades en bra vi-känsla bland de anställda.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna hos en framtida arbetsgivare?

– Jag tycker det är viktigt att jag tidigt kommer igång med egna projekt och arbetsuppgifter. Snabb feedback från min chef är också viktigt. Sedan tycker jag att den sociala biten med kollegorna är viktig, både på och utanför jobbet. Annat som är ett plus är till exempel gymkort och deltagande på arbetsmarknadsdagar, gemensamma aktiviteter utanför jobbet helt enkelt .