0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

En svensk bland fem vinnare i global fototävling- Sweco och Mattias Klum arrangörer

1046 bilder från hela världen deltog i Swecos och Tierra Grandes tävling City and nature. Fem vinnare får inom kort resa till Kina för att delta i en fotoworkshop med Mattias Klum i den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai.

– Det är nödvändigt för oss människor att förstå och respektera naturens skörhet och enastående krafter. Skörheten blir tydlig där människans överexploateringar satt sina spår. Naturens krafter blir synbara där människan tar paus. Många av bidragen visualiserar denna dualism på ett spännande sätt, säger Mattias Klum.

Han och de övriga i juryn – professor Bob Lee från Konstfack, svenska Expokommitténs generalsekreterare Annika Rembe och Eva Nygren, vd för Sweco Sverige – valde bland totalt 1046 inskickade bidrag ut fem vinnare: Wu Yongsheng och Liu Shen-Chao från Kina, Kimball Andrew Schmidt från USA, Ashkan Shafaati från Dubai och Daniel Johansson från Malmö.

– Jag fotograferar mycket på fritiden. När jag läste om tävlingen kom jag genast att tänka på bilden som jag sedan skickade in och vann med. Den är tagen i Bangkok och illustrerar precis det som är tävlingens tema – mötet mellan staden och naturen, säger Daniel Johansson.

Prisutdelningen hålls i den svenska paviljongen den 16 september. De fem vinnarna får då delta i en fotoworkshop med Mattias Klum. Utvalda tävlingsbidrag samt bilder från workshopen kommer att ställas ut på Arkitekturmuseet i Stockholm under november.

Världsutställningens tema \”Better cities, better life\” handlar om hur vi kan skapa hållbart liv i världens växande städer. Sweco har utformat den svenska paviljongen vars utsidor visar bilder av stadsmiljöer. På sidorna mellan byggnaderna är naturbilder av Mattias Klum tryckta på jätteduk.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Gunner, informationschef Sweco Sverige, 0734-12 66 75
Lennart Engelhardt, vd Mattias Klum AB, 018-14 28 00

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>