0 av 0 för ""

​Kajsa Hessel Årets samhällsbyggare 2020

Kajsa Hessel, regionchef för Swecos installationskonsulter och ordförande i Byggcheferna, har blivit utsedd till Årets samhällsbyggare 2020 av branschorganisationen Samhällsbyggarna. Priset får hon bland annat för sitt arbete mot machokulturen i byggbranschen.

Utmärkelsen Årets Samhällsbyggare delas ut varje år av branschorganisationen Samhällsbyggarna. Priset går till en yrkesverksam person som gjort en betydande insats för Samhällsbyggnadssektorn. Kajsa Hessel får bland annat utmärkelsen för arbetet mot machokulturen inom byggbranschen. Priset delas ut under digitala Samhällsbyggnadsdagarna 13-15 oktober.

Prismotivering:

”Kajsa Hessel är nyckelperson och drivande kraft i arbetet med att omvandla byggbranschens inre kultur och yttre förtroende – från exkluderande machokultur till en inkluderande, innovativ, hållbar, spännande, schysst och säker bransch för alla.

Vikten av det arbetet blev inte minst tydligt i samband med metoo-rörelsen och byggbranschens upprop #sistaspikenikistan 2017. Hon syns i medier och deltar i seminarier. Hon träffar riksdagspolitiker, generaldirektörer och gymnasieungdomar. Hon lyfter jämställdhetsfrågan på möten med branschens företagsledare – ofta som enda kvinna och utan ingenjörsbakgrund.

Som vägvisare mot en framtidsbransch där alla har samma möjligheter är Kajsa Hessel självklar vinnare av Årets samhällsbyggare 2020”

För ytterligare kontakt:

Sofie Sidoli, pressansvarig Sweco Sverige, 010-484 50 20, sofie.sidoli@sweco.se