0 av 0 för ""

Amhults kyrka av Swecos arkitekter har gått till final i WAF. Foto: Bert Leandersson

Kyrka av Sweco till final i internationell arkitekttävling

Med Amhults kyrka utanför Göteborg går Swecos arkitekter direkt till final i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF). Det är tredje året i rad som Swecos projekt går vidare i det som numera benämns som världsmästerskapet i arkitektur.

När World Architecture Festival öppnar i Berlin i november kommer Sweco representeras av Amhults kyrka som gått vidare till final i kategorin Religion – Completed Buildings.

–Vi skickade in flera starka bidrag till tävlingen i år och är väldigt stolta över att juryn imponerades av Amhults kyrka. Det visar att vår position som arkitekter i den skandinaviska arkitekturtraditionen håller hög internationell nivå på den globala arenan, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

Ansvarig arkitekt är Margareta Diedrichs som kommer att vara på plats i Berlin och presentera projektet inför juryn som gör sin slutliga bedömning. Det är tredje året i rad som Swecos bidrag går vidare till final bland hundratals projekt som skickats in av flera av världens mest framstående arkitektkontor. År 2014 vann Sweco första pris med centralstationen i Linköping.


För mer information, kontakta:

Jan Mattsson, vd Sweco Architects, jan.mattsson@sweco.se, tfn 08-522 952 65
Elina Smidlund, presskontakt, elina.smidlund@sweco.se, tfn 072-200 53 62