0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Nominera framtidens hållbara hjälte i Swecos Hugopris

I tävlingen Swecos Hugopris letar juryn efter modiga och inspirerande personer och innovationer inom hållbar samhällsutveckling. Juryn som bland andra består av Svante
Axelsson från Naturskyddsföreningen kommer att utse vinnare i tre olika
kategorier – årets inspiratör, årets innovatör och årets student. 

Idéerna eller innovationerna som belönas med Inspiratörs- och Innovationspriset behöver inte vara beprövade utan fokus ligger på att de ska vara nytänkande, inspirerande och innovativa. Priset är internationellt och det går att söka vart som helst ifrån i världen. 

– Jag är glad över att vara en del av juryn i Swecos Hugopris, där vi uppmärksammar initiativtagare inom hållbar samhällsutveckling. Det är viktigt att gjuta mod i dem som vågar tänka nytt kring de här frågorna och det är också jättebra att det går att nominera ifrån hela världen. På så sätt bekräftar vi och uppmuntrar goda initiativ. Kommer de från utlandet kan vi förhoppningsvis med Sveriges kunskap tillsammans förverkliga idéerna inom hållbarhetsområdet, säger Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen.

Swecos Hugopris innehåller tre olika priskategorier där idéer och gärningar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling premieras. De tre kategorierna är:

Inspiratörspriset:
Utdelas till en person med idéer eller gärningar som inspirerat andra till att bidra i arbetet för hållbar samhällsutveckling.

Innovationspriset:
Utdelas till en person eller verksamhet för en innovation med potential att bidra till hållbar utveckling med resurseffektivitet.

Studentpriset: För examensarbete eller annat projekt inom utbildningen som med god akademisk
kvalitet har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling.

Vinnarna kommer att utses under festliga former på Swecos inspirationsdag, som hålls den 22 januari 2014. Förutom ära, blommor och diplom vinner man en förgylld skulptur av Hugo Theorells ventil. I kategorin studentpriset är priset ett stipendium på 25 000 kr för att delta vid en nationell eller internationell konferens.

Sista dag för att nominera är 8 november 2013 i kategorin Inspiratörs- och Innovationspriset. För studentpriset gäller sista ansökningsdag 31 november 2013.

För mer information och för att nominera besök: https://www.sweco.se/hugopriset

För mer information om juryn besök: https://www.sweco.se/juryn

Swecos Hugopris
I över 25 års tid har Sweco belönat energisparande idéer och innovationer genom att dela ut Stora Energipriset. Det har handlat om energibesparingar inom offentlig sektor, eldsjälar inom företagsvärlden, studenter, inspiratörer och uppfinningar som på olika sätt hjälper oss att minska energianvändningen i vårt samhälle. Swecos Hugopris är en vidareutveckling av Stora Energipriset och det nya namnet är en hyllning till Hugo Theorell. Hugo Theorell tog fram den reglerventil som användes då centralvärme skulle börja installeras i Sverige, bland annat på Kungliga Slottet i Stockholm, vid förra sekelskiftet. Hans ventil var nytänkande och banbrytande inom uppvärmningstekniken och stod i en klass för sig i mer än ett halvt sekel.

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>