0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Nu invigs Textile Fashion Center – en ny mötesplats för textilbranschen

Nu är det dags för nyinvigning av Textile Fashion Center i Borås, ett industriområde från 1870-talet även kallat Simonsland. Swecos arkitekter ligger bakom om- och tillbyggnad av en gammal textilfabrik och industriområdet, samt utformningen av områdets utemiljöer.

Textile Fashion Center är ett campus och en ny mötesplats för verksamheter inom textilbranschen. Sweco har varit inblandade i projektets samtliga skeden i ett samarbete med DTH arkitekter. Visionen har varit att skapa ett campus med en tydlighet mellan nytt och gammalt.

– Ett så här stort projekt påverkar hela Borås stadsbild. Nu strömmar människor till ett tidigare bortglömt område. Byggnaderna, såväl ombyggda industribyggnader som nya tillägg, skapar med de omgivande uterummen en unik campusmiljö, säger Peter Janson, ansvarig arkitekt på Sweco.

Uppdraget som omfattar 40 000 kvadratmeter våningsyta, inrymmer flera verksamheter som alla har anknytning till textilbranschen, så som textilhögskola, gymnasieutbildning med textilinriktning, textilmuseum och ett antal groddföretag. Områdets äldre byggnader har restaurerats med ambitionen att återskapa den ursprungliga känslan.

För campusområdets utemiljöer kan olika rum urskiljas, så som en trattformad åsnetrappa, soldäck och ett trolskt rum vid floden Viskan. Markbeläggningen längs med huvudbyggnaden är utformad som en matta i granit. Den är inspirerad av vävmetoden Jacquard-tekniken och tanken är att den ska liknas med modeindustrins runway.

– En hundra meter lång matta i granit framför högskolans huvudentré är ett sätt att redan från start tillföra en stark känsla av identitet, säger Thorbjörn Andersson, landskapsarkitekt på Sweco.

Textile Fashion Center invigs den 23 maj.

Textile Fashion Center nominerades till Årets Bygge 2014.

För ytterligare information kontakta:
Peter Janson, Sweco Architects, 031-62 77 38, peter.janson@sweco.se
Kristoffer Eriksson, PR-ansvarig Sweco Sverige, 010-484 54 07, kristoffer.eriksson@sweco.se 

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>