0 av 0 för ""

Ny vd för Swecos energikonsulter

Conny Udd blir ny vd för Swecos energiverksamhet i Sverige, Sweco Energuide. Han efterträder Erik Severin, som övergår till en senior affärsroll i bolaget.

Conny Udd kommer närmast från tjänsten som Sverige-vd för teknikkonsulten Rejlers, där han arbetat sedan 2001 i olika positioner. Han är 43 år och utbildad elkraftsingenjör.

–  Att se medarbetare utvecklas och lyckas samt att utveckla affärerna tillsammans med kunderna är det som driver mig. Det känns roligt och inspirerande att få förtroendet att leda den fortsatta utvecklingen av Sweco Energuide, som har ett mycket gott renommé i branschen, säger Conny Udd.

Erik Severin har under sina 15 år som vd har byggt upp verksamheten inom alla led av energiförsörjningskedjan till en ledande position på marknaden. Han kommer att vara kvar i bolaget i en senior konsultroll med ansvar för nationella och internationella energiaffärer.

–  Det känns angeläget och bra att i tid säkerställa ett starkt ledarskap och långsiktighet för såväl kunder som medarbetare, säger Erik Severin.

–  I Conny får vi en stark ledare, med lång erfarenhet från konsultbranschen och god kännedom om energisektorn – helt rätt person för att vidareutveckla Swecos starka ställning, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

Conny Udd tillträder som vd för Sweco Energuide den 1 mars 2015.
 

För ytterligare information kontakta:

Erik Severin, vd Sweco Energuide, erik.severin@sweco.se, 08-695 65 24

Åsa Bergman, vd Sweco Sverige, asa.bergman@sweco.se, 08-695 64 03

Conny Udd nås via Swecos kommunikationsavdelning

Emma Månson, kommunikationschef Sweco Sverige, emma.manson@sweco.se, 08-695 66 11