0 av 0 för ""

Daan Cedergren, i den nya rollen som affärsutvecklingschef på Sweco Architects.

Satsning på marknad och affärsutveckling stärker Swecos arkitektverksamhet

Marknaden och kunderna utvecklas idag allt snabbare. Det är nödvändigt att arbeta med en tydligare strategisk linje för att möta upp branschen, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects. Daan Cedergren, tidigare regionchef i Stockholm, har därför utsetts till den nya tjänsten som affärsutvecklingschef för arkitektverksamheten.

Sweco vill kunna erbjuda kunden den bästa kompetensen för varje uppdrag, och det kan göras genom att dra nytta av fördelen med ett starkare samarbete såväl mellan Swecos arkitekter som med övriga Swecos verksamhet.

För att bidra till denna utveckling behövs en övergripande, strategisk funktion som kan ta marknadsarbetet till nästa nivå. Beslut har därför tagits att tillsätta Daan Cedergren för den nya rollen som affärsutvecklingschef.

– Jag är mycket nöjd med att vi nu förstärker verksamheten med en affärsutvecklingschef och att Daan vill ta sig an uppdraget att lyfta vårt marknadsarbete mot högre mål, säger Jan Mattsson.

Daan Cedergren är arkitekt och har arbetat på Sweco sedan 2001, först som studiochef och därefter i rollen som regionchef i Stockholm. Han ingår även i Sweco Architects ledningsgrupp.

– Vi har en fantastisk möjlighet att stärka vår marknad om vi arbetar ännu mer tillsammans över kontors- och bolagsgränser. Jag är därför både glad och stolt över att få leda denna utvecklingen, säger Daan Cedergren.

Daan Cedergren tillträder tjänsten efter årsskiftet.


För mer information, kontakta:
Jan Mattsson, vd Sweco Architects, jan.mattsson@sweco.se, tfn 073-412 92 65
Daan Cedergren, affärsutvecklingschef, daan.cedergren@sweco.se, tfn 073-412 95 82

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.