0 av 0 för ""

Stockholm 2070 – en attraktiv stad att leva i Pressträff 27 juni, klockan 8.45

– Sweco, Skanska och MTR presenterar helhetslösning för Stockholms infrastruktur och bostadsbyggande fram till 2070

Torsdagen den 27 juni bjuder Sweco, Skanska och MTR in till pressträff och presentation av en gemensamt framtagen vision för en mer långtgående utveckling av Stockholm än vad vi är vana vid. Målet är att visa beslutsfattare och näringsliv hur Stockholm kan utvecklas hållbart för att fortsätta vara en av världens mest attraktiva städer. Det kräver långsiktiga satsningar som skapar förutsättningar för utveckling under en längre tid och det är möjligt att genomföra om vi börjar planera och samarbeta redan nu.

Stockholm är idag en av de snabbast växande städerna i Europa och förväntas växa med drygt en miljon invånare fram till 2070. Mot bakgrund av demografiska och klimatmässiga utmaningar har Sweco tillsammans med Skanska och MTR tagit fram en långtgående lösning för hur Stockholm skall kunna möta de nya behoven och växa hållbart fram till år 2070. Om satsningarna inte är tillräckligt framåtsyftande blir resultatet att vi enbart bygger ikapp gårdagens behov. Vår förhoppning är att förslaget ska ses som både tekniskt möjligt och kostnadsbesparande för hur vi gemensamt kan uppnå ett Stockholm i fortsatt tillväxt.

Datum: Torsdagen den 27 juni 2013
Tid: kl. 08.45-09.30, kaffe och smörgås serveras från kl. 08.30 och efteråt finns tid för frågor

Plats: Hötorgsskrapan 3 i Stockholm, våning 17, Sveavägen 9-11
Anmäl deltagande senast den 26 juni till madeleine.olsson@sweco.se

Medverkande:
Johan Dozzi, vd Sweco Infrastructure, Mats Hermansson, regionchef Sweco Infrastructure , Daan Cedergren, regionchef Sweco architects, Björn Kvist, Sweco Infrastructure, Peter Viinapuu, vd MTR Stockholm, Henrik Svanqvist, Head of Public Affairs Skanska AB

Ur programmet:

  • Vår vision av Stockholm 2070, den stad vi vill leva i
  • Stockholm växer, prognos fram till 2070
  • Stegen för att nå visionen Stockholm 2070
  • Finansieringsmodell

För mer information, kontakta:
Madeleine Olsson, Sweco, 070-540 80 97, madeleine.olsson@sweco.se