0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Studentpris till examensjobb som får smarta energilösningar att ta fart

Varför är det så svårt att få energieffektiva lösningar att genomföras trots att de är bra både för miljön och för plånboken? Den frågan har Christer Gerdin och Louise Hammarberg gått till botten med. Deras examensarbete, som ger företag hjälp på vägen, får i år Swecos studentpris.

‒ Ett klockrent examensarbete som har en stor potential att påskynda hållbar samhällsutveckling, säger Andreas Gyllenhammar, klimat- och miljöstrateg på Sweco som har läst och analyserat bidragen till årets studentpris.

I examensarbetet har Christer Gerdin och Louise Hammarberg tittat på ett antal flaskhalsar och dessutom utvecklat ett verktyg som räknar, förklarar och hjälper till att överbrygga de kommunikationsproblem som lätt uppstår när större energieffektiva lösningar ska genomföras. Fem faktorer som är avgörande för att lyckas genomdriva fler investeringar i energieffektiva lösningar presenteras i arbetet.

‒ Det känns väldigt roligt att vårt arbete har blivit uppmärksammat. Egentligen kan det ju tyckas självklart att investeringar som är både lönsamma och hållbara också ska genomföras men frågan behöver all uppmärksamhet den kan få för att snabba på företags arbete i en mer hållbar riktning, berättar pristagarna.

För ytterligare information kontakta:

Rebecka Gunner, informationschef Sweco Sverige, 0734-12 66 75

Fakta:

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>