0 av 0 för ""

Svenska lösningar för odling i storstadsmiljö ska väcka intresse i USA

Plantagon, Illustration: Sweco

I veckan hålls ett seminarium kring framtida odlingsmöjligheter i stadsmiljöer på House of Sweden i Washington. Swecos Eva Nygren är på plats för att prata om hållbar stadsutveckling. Hon kommer även berätta om Swecos uppdrag åt Plantagon med att utveckla växthus för storstadsmiljö.

Fler och fler människor flyttar in till världens storstäder. Samtidigt flyttas jordbruk och odling längre bort från de områden där människor bor. Mat och grödor får transporteras längre och närodlad mat blir svårare för konsumenterna att få tag på. Sedan något år tillbaka arbetar Swecos ingenjörer och arkitekter med att utveckla ett växthus för storstadsmiljö på uppdrag av Plantagon.

– Samarbetet med Plantagon är spännande och utmanande på många sätt. Växthuset väcker stort intresse när det visas upp världen över. Det ska bli intressant att få dela erfarenheter med amerikanska aktörer som även ligger långt framme inom ”vertical farming”, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

Under seminariet presenteras ett flertal svenska och amerikanska lösningar som ska skapa mer hållbara städer där de boende får närhet till näringsrik närproducerad mat. “The Urban Agriculture Summit” äger rum den 16 november på House of Sweden i Washington.

Bland talarna återfinns bland andra:

Keith Curtis, Senior Energy Advisor, International Operations, US Commercial Services, ITA, U.S. Department of Commerce
Richard Fedrizzi, Co-founder, CEO and President of U.S. Green Building Council
Hans Hassle, vd för Plantagon
Oren Lyons, orförande Plantagon
Eva Nygren, vd Sweco Sverige

Läs mer på: http://www.mynewsdesk.com/uk/pressroom/plantagon-international