0 av 0 för ""

Sweco Architects nominerat till World Architecture Festival

I måndags tillkännagavs vilka projekt som är nominerade till den internationella arkitekttävlingen World Architecture Festival (WAF), där flera av världens främsta arkitektkontor är representerade. Tre projekt signerade Sweco Architects har gått till final bland flera hundra internationella bidrag.

– Vi arbetar aktivt med att stärka vår position internationellt och då är det både angeläget och prestigefullt att vi nu är nominerade till final med tre projekt. Det är ett bevis på att vår arkitektur håller hög internationell nivå på den globala arkitektarenan. Vi är även det arkitektkontor i Norden som är nominerat med flest projekt, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

De tre nominerade projekten som Sweco Architects står bakom är Hönekulla by i Mölnlycke, hoppbackarna i Falun och konsten i Norra Länken i Stockholm. Totalt tävlar cirka 200 bidrag i de 32 olika kategorierna.

Ansvariga arkitekter från Sweco kommer att vara på plats i Singapore i november för att presentera sina projekt inför den välrenommerade juryn. Vinnarna utses den 6 november.

De nominerade projekten är:

Hönekulla by i Mölnlycke
Kategori: Complete Building – Housing

Hoppbackar i Falun
Kategori: Complete Building – Sport

Konsten i Norra Länken i Stockholm
Kategori: Complete Building – Display