0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Sweco fortsätter samarbetet med fotografen Mattias Klum inom miljöområdet

Sweco fortsätter att samarbeta med fotografen och filmaren Mattias Klum, den här gången kring projektet Expeditionsverige.se. Tillsammans genomför de en föreläsningsturné på ett femtontal orter runt om i Sverige under 2011. Fotoutställningen ”Stad och Natur” kommer också att ställas ut på ett flertal orter i samband med turnén.

Basen för samarbetet är den föreläsningsturné som arrangeras inom ramen för Expeditionsverige.se där skola, näringsliv och offentlig sektor bjuds in till en inspirations- och utbildningsdag. Ett femtontal orter besöks, och först ut är Karlstad den 22 februari. Sedan kommer turnén till Uppsala, Malmö, Linköping, Göteborg, Umeå, Växjö, Sundsvall, Östersund, Luleå, Falun och Halmstad.

Expeditionsverige.se initierades av filmarna och fotograferna Mattias och Monika Klum. Projektet bygger på en tanke om att människors upplevelser av naturen och den egna närmiljön också leder till ett intresse och ett engagemang att skydda och bevara densamma.

– 2011 har av FN utsetts till skogens år, därför kommer vi självklart att lyfta fram och skildra de svenska skogarna, säger Mattias Klum.

Swecos samarbete med Mattias Klum inleddes 2010 när han anlitades för att ta bilder av svensk natur till den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai, som Swecos arkitekter utformade.

– Mattias Klum är en sann inspiratör inom hållbarhetsområdet. Våra arkitekter och ingenjörer strävar efter att utveckla lösningar som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle. Vi tror att Expeditionsverige.se är en bra grund för att dela med oss av den kunskap vi har och skapa en dialog med våra kunder kring hur vi kan utveckla samhället, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

Sweco och Mattias Klum arrangerade också en global fototävling på temat stad och natur i anslutning till världsutställningen. Tävlingen resulterade i en fotoutställning som nu kommer att turnera i landet under samma namn.

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>