0 av 0 för ""

Sweco höjer nivån med ny BIM-strateg

Sweco har anställt Michael Thydell som BIM-strateg och lägger ribban ett steg högre i företagets arbete med att ligga i framkant inom BIM.
Det är ett led i vårt utvecklingsarbete där vi har som mål att höja företagets kompetenser till nya nivåer, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitekter.

Michael Thydell anses vara en av de främsta experterna i landet inom Revit och BIM i praktiken med en bakgrund från både arkitektverksamhet och datateknik. Han kommer närmast från AEC där han hade tjänsten som gruppchef för Stockholmskontoret.

Michael har arbetat mycket med att stötta och utveckla verksamheten hos en mängd företag och organisationer mot det som idag omfattas inom BIM-begreppet – från arkitekter, konsulter och stora förvaltare till entreprenörer, småhusfabrikanter och möbeltillverkare.

– De specialistkunskaper som Michael har är mycket eftertraktade och han var ett självklart val vid rekryteringen för den nya tjänsten. Hans långa erfarenhet från både arkitektur och CAD väger tungt i vårt arbete med att ligga i framkant inom BIM, säger Jan Mattsson.

Att vara en av de drivande krafterna för företagets utveckling ser Michael Thydell med tillförsikt an. Hans tidigare kontakter med Sweco har gett honom en positiv bild av företaget och medarbetarna.

– Min erfarenhet är att Swecos kunskaper inom området redan är höga och jag kommer att fortsätta höja kompetensen ytterligare genom att stötta grupper, skapa kontaktytor och fördjupa samarbetet inom projekt och inte minst i samverkan med andra konsulter och beställare, säger Michael Thydell. Vi siktar mot höga mål och jag är övertygad om att de kommer att infrias.