0 av 0 för ""

Sweco i topp när blivande civilingenjörer får välja

Sweco tar silver när civilingenjörsstudenter rankar sin drömarbetsgivare i Universums undersökning Företagsbarometen. Sweco ligger nu hack i häl på jätten Google och blir återigen branschbäst.

I går kväll, onsdagen den 11 mars, presenterade Universum resultatet från undersökningen Företagsbarometern. Sweco klättrar två placeringar och tar silverplatsen efter populära Google när civilingenjörer får frågan vart de helst vill arbeta i framtiden.

– Sweco utmärker sig genom att klättra i listorna för varje år och når nu den fantastiska andraplatsen. Det är imponerande att Sweco slår så många internationella storföretag på listan, dessutom i en tid då det är hård konkurrens om talangerna, säger Martin Strömqvist, Universums grundare.

– Vi är stolta över att ha nått vårt bästa resultat någonsin. Det bekräftar vårt arbete att skapa en attraktiv arbetsplats där unga medarbetare snabbt får ta ansvar i våra uppdrag som handlar om att forma framtiden samhällen och städer. Ingenjörsstudenter är otroligt viktiga för oss då vi ser ett stort rekryteringsbehov de kommande åren. Därför är det för oss avgörande att ha ett starkt arbetsgivarvarumärke, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

Även när högskolestudenter rankar sin drömarbetsgivare blir Sweco återigen den populäraste arbetsgivaren i teknikkonsultbranschen.

Om undersökningen
Varje år rankar landets studenter Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i karriärundersökningen Företagsbarometern. Företagsbarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 297 studenter från landets universitet och högskolor deltagit i undersökningen.

Ta del av hela företagsbarometern här.

I bilden ovan: Åsa Bergman, vd Sweco Sverige och Britt Olin, employer branding på Sweco.


För ytterligare information kontakta:
Åsa Bergman, vd Sweco Sverige, asa.bergman@sweco.se, 08-695 64 03
Annica Hedmark, HR-chef Sweco Sverige, annica.hedmark@sweco.se, 08-695 66 32
Hanna Haeggström, pressansvarig Sweco Sverige, hanna.haeggstrom@sweco.se,
010-484 54 04