0 av 0 för ""

Sweco anlitas av stiftelsen Norrsken för att projektleda deras utlandsetablering i Kigali, Rwanda. Bild: Norrsken Foundation.

Sweco projektleder Norrskens nya etablering i Rwanda

Sweco anlitas av stiftelsen Norrsken för att projektleda deras utlandsetablering i Kigali, Rwanda. Målet med den nya huben är att stötta entreprenörsutvecklingen i Östafrika.

Stiftelsen Norrsken har som syfte att investera i impact-bolag – bolag som har som mål att bidra till positiv förändring i samhället. De har sedan tidigare en knytpunkt i Stockholm, Norrsken House, som samlar sociala entreprenörer från hela världen. Nu ska Norrsken öppna en ytterligare hub i Kigali i Rwanda, med målet att skynda på den redan snabba entreprenörsutvecklingen i Östafrika.

– Jag är stolt över att vi är en del av detta spännande projekt. Om vi ska nå de globala målen för hållbar utveckling måste vi agera snabbare och därför är det viktigt att lyfta de entreprenörer som brinner lite extra för detta. Här bidrar vi med vår kompetens för att tillsammans med Norrsken skapa en mötesplats för impact-entreprenörer som har som mål att lösa världens största utmaningar, säger Helena Hed, vd för Swecos projektledare.

Swecos anlitas för att bistå Norrsken med projektledning av hela etableringen i Rwanda som innebär såväl renovering av befintliga lokaler som uppbyggnad av en ny fastighet.

– Norrsken stöttar entreprenörer vars affärsmodell bidrar till att göra världen till en bättre plats. Kigali är Norrskens första etablering utanför Stockholm. Målet är att skapa öst-Afrikas största hub för entreprenörsskap. Vi är i regionen för att stanna och ser fram emot ett långsiktigt samarbete, där Sweco bidrar till att skapa trygghet i att vår investering får maximal effekt, säger Jessica Guter, Head of Global Expansion på Norrsken.

Swecos uppdrag börjar omgående och pågår i 2 år.


För ytterligare information, kontakta:
Ida Rennemark, projektledare och utlandsansvarig för Swecos projektledarverksamhet, 073 412 64 13, ida.rennemark@sweco.se
Hanna Haeggström, pressansvarig Sweco Sverige, 070 234 03 66, hanna.haeggstrom@sweco.se