0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Sweco sparar energi i Umeås nya friskvårdssatsning, Nannabadet

Sweco utför projekteringen av rör- och luftinstallationer i Umeås nya bad- och friskvårdsanläggning, Nannabadet i centrala staden. I uppdraget ingår även ansvar för att energiberäkna hela byggnaden.

Syftet är att analysera hur mycket energi badhuset förbrukar och optimera installationer och byggnadsutformning för att minimera förbrukningen.  

– Nannabadet är ett spännande projekt som kommer att vara till glädje för Umeåborna lång tid framöver med sitt läge mitt i stan. Badhus är alltid en utmaning att energioptimera eftersom det har ett komplext inomhusklimat och förbrukar mycket energi. Samtidigt är besparingspotentialen hög om man tänker till i ett tidigt skede, säger Ann-Louise Lökholm, Vd, Swecos installationskonsulter. 

– Även kraven på rätt utformade installationer är höga för att undvika problem med fukt och kondens i framtiden. Här har vi stor nytta av våra erfarenheter från arbetet med Himlabadet i Sundsvall .  

Det nya badhuset i kvarteret Nanna får en totalyta på cirka 12000 kvadratmeter och kommer att innefatta flera simbassänger, varav en multibassäng med höj och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan. 

Efter en lång planeringsprocess är projektet nu i full gång och beräknas stå färdigt i början av 2016. Förutom energisamordning och projektering ansvarar Swecos installationskonsulter även för 3D-samordningen.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Gothnell, Uppdragsledare Sweco Systems. Telefon +46 (0)70-674 52 45, thomas.gothnell@sweco.se

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>