0 av 0 för ""

Anna Yman, ny International Business Manager för Sweco Sverige, och Martina Söderström, ny vd för Swecos vatten och miljöverksamhet i Sverige.

Sweco Sverige utser ny International Business Manager och ny vd för vatten- och miljöverksamheten

Anna Yman utses till International Business Manager för Sweco Sverige, en ny roll med fokus på att ytterligare utveckla export- och off-shoringaffären och stärka Swecos position på den internationella marknaden. Hon efterträds som vd för vatten- och miljöverksamheten av Martina Söderström, idag regionchef.

Sweco har en lång historia av att arbeta internationellt och genomför idag uppdrag i sjuttiotalet länder över hela världen. Målet är att öka projektexporten. I rollen ingår också ansvar för Swecos off-shoringverksamhet med bas i Indien – en viktig pusselbit för att Sweco ska vara fortsatt konkurrenskraftigt både på den internationella och inhemska marknaden. Tillsammans med Kaj Möller, Swecos Head of Export, förstärker Anna Yman därmed kapaciteten att utveckla fler exportaffärer.

– Vi ser stora affärsmöjligheter i den omställning som sker globalt kopplat till det som vi på Sweco är bäst på – att planera och utforma hållbara städer och samhällen. Anna Yman har lång erfarenhet av export, brinner för affärer och hållbarhet och är en god ledare – rätt profil för att stärka vår position internationellt, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Efterfrågan på tjänster för en grön samhällsomställning ökar och här kan Sweco vara med och driva förändring i riktning mot de globala målen – inte minst vad gäller minskad klimatpåverkan. Jag ser fram emot att vara en del av den utvecklingen, säger Anna Yman.

Samtidigt sker det mycket inom vatten- och miljöområdet på hemmamarknaden Sverige och detta blir nu Martina Söderström ansvarig för, i en verksamhet med 900 medarbetare. Hon har arbetat på Sweco i 12 år, de senaste sju åren som regionchef.

– Martina är en drivande, kommunikativ och trygg ledare som brinner för att skapa bra lösningar för våra kunder. Med sin stora erfarenhet av Sweco är hon rätt person att fortsätta leda och utveckla vår vatten- och miljöverksamhet i en tid när dessa frågor står allt mer i fokus, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

– Vi behöver öka takten när det gäller tjänster inom klimat och hållbarhet. Det brinner jag för, och jag är glad över att tillsammans med chefer, medarbetare och inte minst våra kunder få bidra i omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Martina Söderström.

Både Anna Yman och Martina Söderström kommer ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Förändringen gäller från den 1 januari 2020.

För ytterligare information, kontakta:
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige, ann-louise.lokholm@sweco.se, 076-2541889
Hanna Haeggström, pressansvarig Sweco Sverige, hanna.haeggstrom@sweco.se, 070-2340366