0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Swecos Andreas Gyllenhammar klimatföreläser för ungdomar i Västernorrland

För att göra dagsaktuell kunskap om miljö och klimat mera lättillgängligt för ungdomar, samordnar nu Landstinget Västernorrland en klimatturné med föreläsningar för gymnasieungdomarna i länet. Tills sin hjälp för att sprida kunskap har man Andreas Gyllenhammar från Sweco.

I dag inleds klimatturnén som består av en serie inspirerande föreläsningar om miljö och klimat på gymnasieskolor runt om i länet. Föreläsningarna hålls av Andreas Gyllenhammar som pratar om vad som händer inom miljö, klimat och hållbar utveckling, med ungdomar i fokus.

Målet är att ungdomarna ska lära sig om hur de kan nå en hållbar värld och ge dem konkreta exempel på vardagssituationer där de själva kan minska sin miljöpåverkan.

– Hållbar utveckling är en enkel grundtanke men ett komplext begrepp när man ska omsätta det i praktiken och förstå hur allting hänger ihop, säger Andreas Gyllenhammar, miljö- och hållbarhetskonsult, Sweco.

– Därför är det viktigt att unga idag lär sig om hur klimatet förändras och hur resursbrist och miljöpåverkan kommer att ge nya förutsättningar för deras konsumtion och livsstil.

Turnén arrangeras i samarbete med Kommunförbundet Västernorrland, Länsstyrelsen, Västernorrlands Energikontor och KNUT-projektet.

Skolor i Sundsvall, Ånge, Örnsköldsvik, Kramfors, Sandå, Timrå, Härnösand och Sollefteå kommer att få besök av turnén.

Kort om Andreas Gyllenhammar

Andreas Gyllenhammar är teknisk doktor i miljöanalys från Uppsala universitet och har mångårig erfarenhet från utbildning och miljökommunikation och forskning om miljöpåverkan. Han arbetar på teknikkonsultföretaget Sweco och är utsedd till en av Sveriges tre miljömäktigaste i kategorin miljö- och hållbarhetskonsulter 2011.

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>