0 av 0 för ""

Swecos arkitekter växer med kompetens inom handel

Sweco har som tidigare meddelat förvärvat det danska arkitektkontoret Årstiderne Arkitekter med 220 anställda. Kontorets svenska specialavdelning, Retail Architects, införlivas den 1 maj med Sweco i Göteborg. Det innebär att Sweco i Sverige stärker sin arkitektverksamhet inom främst handel med både svenska och danska experter.

Avdelningen Retail Architects, den svenska delen av Årstiderne Arkitekter i Göteborg, är specialister inom detaljhandel och har varit verksamma i Sverige i 15 år. Deras expertis finns främst inom handelscentra, butiker, inredning och konceptutveckling.

– Kompetensen, kundkretsen och referenserna som vi får genom förvärvet kommer att förstärka och addera ny kunskap till vårt marknadsområde handel, säger Åke Boustedt, regionchef för Swecos arkitektverksamhet i Göteborg. Vi arbetar redan nu med stora handelsplatser som Nordstaden i Göteborg, och både handelsområden och enskilda kunder inom detta segment är en växande marknad som vi kommer att rikta oss mer mot.

Årstiderne Arkitekter med avdelningen Retail Architects har flera större kunder som exempelvis Inditex (Zara butiker med flera), Hugo Boss, BMW och en rad utvecklingsföretag som arbetar för kunder inom externhandel.

– Då vi har arbetat fokuserat inom ett specifikt fält i så många år, har vi byggt upp erfarenheter som gör att vi har särskild kunskap kring många av Skandinaviens aktörer och deras behov på marknaden. Vi är därför otroligt glada att bli en del av Sweco som har samma kundförståelse som vi och där vi tillsammans kan bli starkare inom handel, säger Jonas Snickert, ansvarig Sverige, Årstiderne Arkitekter.

Sweco och Årstiderne Arkitekter har en gemensam övertygelse om att arkitektur spelar en nyckelroll när framtidens samhällen och städer utformas. Med förvärvet består Sweco av fler än 1200 arkitekter och fortsätter att vara Europas ledande arkitektkontor.

För mer information, kontakta:

Åke Boustedt, regionchef, Swecos arkitektverksamhet, Göteborg
E-mail: ake.boustedt@sweco.se
Tfn: 031-62 76 20