0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Swecos nya app tar Vasamuseets besökare till 1600-talet

Vasamuseet har nyligen invigt den nya utställningshallen ”Samtidigt”, där besökaren bjuds på en ny typ av museiupplevelse. Utan några föremål men med digital utställningsteknik visualiseras viktiga globala sammanhang och personer under 1600-talet. Sweco har tagit fram den applikation som också möjliggör för besökaren att ladda upp ett foto på sig själv och därigenom bli en del av utställningen.

Sweco har byggt en mobil-applikation som är installerad på sex stycken IPads i utställningen. I applikationen kan besökaren ta ett foto på sig själv, placera det på en karta, och slutligen skriva in sitt namn och en kort text om sig själv. Bilden visas sedan direkt på en storskärm i utställningen och publiceras i en karta ”Face the world” tillammans med de historiska bilder och personer från 1600-talet som ingår i utställningen.

 – Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att arbeta med Vasamuseet och skapa applikationen Face the World. Den stora utmaningen har varit att göra applikationen så enkel att alla besökare, oavsett språk, ålder och bakgrund, förstår den. Men när man ser hur många bilder på besökare som strömmat in sedan utställningen öppnades, känns det som om vi lyckats, säger Johan Wallin, IT-konsult på Sweco.

Syftet med utställningen är att låta besökaren uppleva Vasa i ett globalt perspektiv och samtidigt  genom kartan få möjlighet att sätta sig själv i relation till 1600-talet. Kartan är webbaserad vilket också gör det möjligt för besökaren att efteråt återkoppla till besöket.

 – Genom att besökarna får möjlighet att bli en del av utställningen genom sitt foto kan vi även visa på bredden och mångfalden hos Vasamuseets besökare och beröringspunkter som finns dem emellan, säger Anders P Näsberg, varumärkesredaktör Statens maritima museer.

För mer information om utställningen Samtidigt besök: http://www.vasamuseet.se/samtidigt

För att titta på den digitala kartan besök: http://facetheworld.vasamuseet.se/

För mer information, kontakta:
Anders P Näsberg, varumärkesredaktör, Statens maritima museer, anders.nasberg@maritima.se
Monika Frelin, ansvarig utställningsproducent för Samtidigt,
Monika.Frelin@maritima.se
Johan Wallin, IT-konsult Sweco, johan.wallin@sweco.se
Caroline Bahrton, presskontakt, Sweco, caroline.bahrton@sweco.se

 

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>