0 av 0 för ""

Världens bästa skolbygge – 1000 goda skolor på 10 år

Sweco är med i det kunskapsöverskridande nätverket Opinion Bygga Skola för att tillsammans med andra aktörer i branschen bidra till visionen om ”världens bästa skolbygge”. I Almedalen 2018 bjuder vi tillsammans in hela skolsverige för en diskussion kring hur vi åstadkommer just detta.

Sweco har de senaste åren fokuserat kring skolans byggda miljö och är idag en av Sveriges ledande skolbyggare. De kommande tio åren kommer det att byggas 1000 nya skolor och många av de äldre kommer att renoveras. För att vi ska kunna bygga de allra bästa skolorna krävs planering, att arbeta iterativt och samarbete mellan olika aktörer.

– Skolbyggande är en viktig del i vår verksamhet och vi ser det skriande behovet av nya skolor de närmaste åren. Det är oerhört viktigt att vi pratar om detta för att förstå omfattningen och tidspressen vi står inför och att vi arbetar tillsammans i hela branschen för att lyckas med detta viktiga samhällsbygge, säger Louise Lindquist Sassene, affärsutvecklingsstrateg lärmiljö, på Sweco.

– Det finns mycket kompetens i Sverige kring att planera, bygga och driva skola. Här behöver vi samarbeta, dela och utvecklas tillsammans. Vi behöver ha fokus på skolbyggande de kommande tio åren för att klara av uppgiften och vi behöver starta nu. Jag är mycket glad att Sweco är med i vårt initiativ kring Opinion Bygga Skola, säger Magnus Anclair, projektledare Opinion Bygga Skola.

Välkommen till seminariet i Almedalen, den 2 juli kl 14.30 – 16.30
Många nya skolor ska byggas – hur kan kommunerna planera rätt och smart?
Donnersgatan, Hansaplatsen, tält C.
http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/52751


För mer information, vänligen kontakta:

Louise Lindquist Sassene, affärsutvecklingsstrateg lärmiljö Sweco, 08-522 952 54,
louise.lindquist.sassene@sweco.se

Magnus Anclair, Opinion Bygga Skola, 070-2094876, magnus.anclair@byggaskola.se

Läs mer:

http://byggaskola.se/opinion/