0 av 0 för ""

Sweco bjuder in till hållbarhetsveckor i Malmö och Göteborg för att sprida kunskap om det senaste inom hållbar samhällsutveckling.

Världsomställningen pågår men inte tillräckligt snabbt

Tiden är knapp för att åstadkomma den omställning som krävs för att begränsa klimatförändringarna. Sweco har under den senaste tiden skrivit på inititativet Step Up Europe, fossilfritt Sverige och skärpt sina egna klimatmål för att bidra till att öka takten. Nu bjuder Sweco in till hållbarhetsveckor i Malmö och Göteborg för att sprida kunskap och insikter om det senaste inom hållbar samhällsutveckling.

Swecos hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar var på klimattoppmötet COP24 i Polen i december där länderna enats i frågor såsom redovisning av utsläpp och finansiering, men inte det faktum att vi måste öka takten i klimatomställningen.

– Klimatmötet i Polen var bra på flera sätt, men man lyckades inte landa i den ökade ambitionsnivån som behövs för att minska utsläppen. Vi måste inse att det är bråttom nu och därför har Sweco valt att skriva under initiativ såsom Step Up Europe och fossilfritt Sverige. Ju högre ambitionsnivå från EU:s länder, desto snabbare kan vi implementera nya klimatlösningar, säger Andreas Gyllenhammar.

Sweco Sverige har även satt nya skärpta klimatmål om att verksamheten ska vara klimatneutral 2040, vilket är fem år före den svenska målsättningen. Redan 2030 ska kontorsdriften vara fossilfri.

Hållbarhetsveckor i Göteborg och Malmö
För att visa upp det senaste inom hållbar samhällsutveckling och diskutera detta med övriga samhällsaktörer upprepar Sweco fjolårets succé och bjuder in till hållbarhetsveckor i Göteborg och Malmö. Under två veckor bjuds kunder och intressenter på kunskap och insikter om hållbar samhällsutveckling med målet att tillsammans göra framtiden lite mer hållbar.

– Näringslivet spelar en viktig roll i den pågående omställningen och vi vill erbjuda ett smörgåsbord fullt med kunskap och erfarenhetsutbyte inom hållbar samhällsutveckling. Det kommer att handla om allt från artificiell intelligens, hållbara transportsystem och klimatanpassning till ledarskap och social hållbarhet. Jag kommer att vara på plats i Göteborg och inleda veckan med en spaning om vad som händer på hållbarhetsområdet i år och hur Sverige kan se ut om 30 år, säger Andreas Gyllenhammar.

Kan vi bygga oss ur vår ohållbara livsstil inom en begränsad tid? Hur cirkulärt kan vårt samhälle bli? Vilket ansvar har våra ledare, och individen? Kom till Swecos hållbarhetsveckor och var med i debatten du med.

Swecos hållbarhetsvecka i Göteborg, 29-31 januari, läs mer här.
Swecos hållbarhetsvecka i Malmö, 11-15 februari, läs mer här.

Se filmen med Andreas Gyllenhammar där han summerar COP24-mötet i Polen.

För mer information, kontakta:
Hanna Haeggström, pressansvarig Sweco Sverige, hanna.haeggstrom@sweco.se, 070-234 03 66