Magasinet, Falun

Magasinet is a cultural center in Falun situated in a repurposed railway storage building. On behalf of Magasinet, Sweco's architects in Falun were given the opportunity to design a new extension. The vision was to exhibit the entrance and provide space for the wardrobe, which had previously taken an overly large area.

Fact:

Assignment: Magasinet 

Location: Falun 

Year: 2015 

Client: Kulturförvaltningen Magasinet

Area of operation: architecture, cultural environment

Responsible Architects: Hans Pettersson 

Assignment

Magasinet has got a modern design language, which is in line with the multifaceted cultural activities that are currently being conducted in the magazine. Form plays with the old buildings roof landscape and coincides with the roof angle of the building.

Inside, the rooms are filled with light from the skylights and the walls consist of white painted wood paneling with ground concrete flooring. The external material is banded black plate on both walls and ceilings. The new entrance building has been cautiously docked to the magazine, and you clearly see the transition between the new building and the Magasin's hot red brick walls.

Magasinet was built in 1898 as a storage hall for the railroad. Today it is a center for cultural events. The building is owned by the cultural association Magasinet as office, film and photo studio and as a venue for exhibitions and concerts.

Photo: Per Eriksson

Our website uses cookies that help us to monitor visitors. We use this information to understand how visitors use our site and to carry out necessary improvements. The cookies we use do not store personal data. If you do not accept cookies, you can disable them in your browser. Without this you can still visit our website, but your session will not be monitored.