Karriär för erfarna

Har man rätt kompetens och är lätt att samarbeta med har man goda förutsättningar att bli en efterfrågad konsult hos Sweco. Som erfaren konsult på Sweco, oavsett expertområde, är du med och utformar framtidens städer och samhällen. Du kommer också att ha möjlighet att delta i de mest spännande uppdragen man kan arbeta med. Till det kommer stora möjligheter till personlig utveckling. Sweco är ett företag för medarbetare som vill prestera och skapa värde för sina kunder. En typisk Sweco-medarbetare är öppen och tillgänglig för sina kunder och har en efterfrågad expertis.

 • UTVECKLING

  Det ska vara lätt att göra affärer med Sweco. Våra medarbetare förväntas vara ute och träffa kunder och fatta beslut som är rätt för verksamheten – varje dag. Professionell utveckling är därför något vi förväntar oss av alla våra medarbetare.

 • LEDARSKAP

  Sweco är ett företag som formar morgondagens ledare. Det har alltid varit en viktig del av Swecos företagskultur att identifiera talanger och ge dem möjlighet att vara framgångsrika.  

 • MÅNGFALD  

  Vi vet att framtidens samhällen och städer kommer att präglas av mångfald, när det gäller alltifrån familjekonstellationer till etnicitet och religion. 

Att ha balans i livet är att kunna disponera sin tid väl mellan arbete, familj och sig själv.

Vanliga frågor

 • I vilka länder har Sweco kontor?
 • Vad kan jag som anställd förvänta mig av Sweco?
 • Hur arbetar Sweco med affärsetik?
 • Hur ser Sweco på hållbarhet?

Möt våra medarbetare

 • Regionchef som balanserar tillvaron

  För Daan Cedergren är tid och energi viktiga komponenter för att vara i balans. Som tvåbarnsfar och regionchef är det ibland svårt att få ihop tillvaron, men friheten på Sweco gör det enklare. Balans handlar om att disponera sin tid och sin energi mellan arbetet, familjen och sig själv, säger Daan.

  Vad är balans i livet för dig?

  –Jag är gift och har två pojkar som är tio och fjorton år. Vi bor 30 minuters cykelväg från kontoret och mina dagliga cykelturer fungerar både för att sänka stressnivån och för att göra den mentala förflyttningen mellan hem och arbete. Oftast lyckas jag begränsa antalet timmar på jobbet, men det gäller att också ha energi kvar när man kommer hem. Även familjen behöver engagemang och närvaro. Helgerna är reserverade för familjen och någon gång om året försöker jag och min fru få till en egen weekend. För att ladda egen energi försöker jag klämma in tid för löpträning. Det blir som ett slags meditation.

  Vilka möjligheter ger Sweco att balansera arbete och familjeliv?

  – På Sweco har man ett eget ansvar för sin leverans och inom rimliga gränser finns det stora möjligheter att disponera sin tid. Det är vanligt att jobba på distans och vissa jobbar regelbundet hemma någon dag i veckan. Jag känner själv att det är värdefullt att jobba hemifrån ibland då jag kan få ett annat fokus. Jag försöker vara en förebild och går hem i rimlig tid och har själv sett till att vara pappaledig. Jag har också uppmuntrat att vi ska träna ihop och delta i olika motionslopp eftersom jag tror att fysisk aktivitet är en viktig energikälla.

  Hur ser kulturen ut på Sweco?

  – Med vår decentraliserade affärsmodell handlar det väldigt mycket om det egna ansvaret. Det känns väldigt självklart att man ska vara föräldraledig. Vi rekryterar personer i åldrar då man ofta har barn eller kommer att få barn och vi uppmuntrar att man tar chansen att vara med barnen när de är små. Att komma tillbaka till jobbet underlättas av att arbetet är projektbaserat.

  Har du några tips till kollegor som försöker balansera tillvaron?

  – Alla har olika livssituation och olika stresströsklar. Jag tror att det är viktigt att varje person är lyhörd för sina egna behov och försöker definiera vad som ger och tar energi från honom eller henne. Man måste säga ifrån om det inte fungerar och se till så att jobbet blir kul. Det handlar om att ta ansvar för sin egen balans.

  /siteassets/karriar/medarbetare/daan-cedergren.980x540pxpg.jpg
  Fakta
  Namn
  Daan Cedergren
  Ålder
  46
  Roll
  Regionchef för Swecos arkitekter i Stockholm